top of page

NATUR OG UNGDOM KOMMER TIL X2

Updated: Apr 12

I dag, torsdag 11. april, kommer Natur og Ungdom til X2 festivalen. Sentralstyremedlem Ada Skjensvold inviterer til samtale, og skal se med et kritisk blikk på dagens friluftsliv. Friluftsliv er blitt mer og mer allemannseie. Over hele landet blir det bygget alt fra gondoler til turstier, dette for å gjøre friluftsliv mer tilgjengelig for alle. Ja, det er bra for folkehelsen, og ja, det skaper inkludering, men så veldig bærekraftig er det ikke. Ressurskrevende er det også.


Fotograf: Emil Kvebæk Øvretveit/Natur og Ungdom


Er dette rett bruk av ressurser?


Vi reklamerer på naturen. Forbrukersamfunnet og «kast og bruk»-prinsippet har trengt seg inn også i det vi liker å tenke på som det mest naturlige. Friluftsliv har blitt en trend. X2 festivalen er på mange måter en hyllest til oss selv og det vi klarer å utføre i ekstrsporter. Skjensvold kommer derimot til å få oss til å se på oss selv utenifra. For er det ikke et paradoks at vi som bruker naturen mest og sier vi er så glad i den, også er med på å bryte den ned?


Til slutt kommer Skjensvold med en filosofisk tanke du kan tenke på frem til festivalen: har alle like mye rett til å delta i friluftslivet?


Skrevet av Helene Semb

Bilde Asta Eikemo

62 views0 comments

Comments


bottom of page