top of page

X2 Festivalen arrangerer kvart år konkurransar i spektakulære ekstremsporter, midt i hjarte av Sunnmørsalpene.

 

Om du har lyst til å konkurrere, trives som tilskodar eller har lyst til å delta på ein av våre lågterskel aktiviteter så kan me love deg ein spenningsfylt festival utan like!

XStyle
XFree
marius_bøstrand_xfree_2013_1402.jpg
marius_bøstrand_xwave_2013_0113_edited.j

XFree

XWave

21. April

10:00

Ørsta skisenter

tba

tba

tba

XFree byr på heftig frikjøring og uforglemmelig hype!

Endelig er det spikra at suksessen Xfree blir en del av programmet for X2 festivalen 2023!

XFree er ikke bare et arrangement for utøverne, men også et show for publikum. Det blir frikjøring, der deltakerne dramatisk kjemper om å kjøre raskest og tøffest utfor bratte fjellheng og klipper. Alt dette foregår i de fantastiske, men beintøffe fjelltoppene i Sunnmørsalpene. Utøverne i frikjøringskonkurransen er dyktige på ski og snowboard, og for festivaldeltakere er dette en actionfylt opplevelse å få med seg. Dere kan forvente rå skikjøring, og nydelig stemning med DJ, grilling og legenden Magnar Musum som speaker og showman. Det er bare å glede seg! 

Opplev ei heilt unik stemning med sandstrand, bølgjer og saltvatn – ta med deg surfebrettet, og bli med på eventyret. XWave er ein del av Norgescupen 2022. Stad for surfinga vert fastsett utifrå vêret, men mog- lege strender er Flø og Ervik – begge berre ein kort køyretur frå Volda. XWave er også ei fin oppleving for publikum so vel som utøverar, då det er lett å fylgje med på konkurransen frå land. XWave er ope for alle surfarar, og det er to klassar: Herre shortboard (18+) og kvinne shortboard (18+). Junior-klasse vert etablert dersom fleire enn tre melder seg på. Påmeldingskontigenten er 200,–, og dei som melder seg på vil få ein «Final Call» på SMS tre dagar i forkant – då bestemmer vi stad og tid.

20180421_XCreek_JonasBeenHenriksen_010.jpg
XWave
XCreek
20190329_XSkate_KyrreBuxrud_018.jpg

XCreek

22. April

12:00

Bygdaelva

XSkate

21. April

16:00

Møre skatehall

XCreek kan kallast for utforkonkurransen i elvepadling, der målet er å kome seg gjennom ei utfordrande løype på kortast mogeleg tid. Vegen til målinja er full av fossar, bølgjer og bratte parti. Er du god nok til å kome deg til mål utan velt? Som tilskodar er dette ein fartsfylt og moro- sam konkurranse å sjå på - og du får den beste utsikta langs løypa. Vi rår deg til å kome og observere utøverane i XCreek herje med elva. Fleire av Noregs beste elvepadlara og nokre av dei er i verdstoppen også brukar å ta turen til X2 denne helga. Dette er utan tvil ein publikumsfavoritt, verdt kjøre- eller rusleturen til det aktuelle vassdra- get.

XSkate går av stabelen i Møre Skatehall i Ørsta. Det vil være session/konkuranse i både ramp og street/park. Klasser og format er litt avhening av påmelding, men tradisjon tru så brukar det å være bra trøkk og ein blanding av lokaloppgjør og gjestande skatere.


Ope for kvinner og menn i seniorklasse, samt juniorklasse. Om du er mellom 10 og 18 år må du ha ein ansvarsfråskriving frå føresatt. 

Ope for publikum !

20170421_xbikesession_sunnivatnsberggaski_001_33336955384_o.jpg
XBike
XSkate
Screenshot 2023-02-15 at 16.49.28.png

XBike

XSpeed

22. April

13:00

Reset

Fleire

Fleire

Fleire

Vi opnar sykkelsesongen saman. XBike er for alle som likar fart og spenning på to eller fleire hjul! På XBike får du mogleg- heit til å sykle rundt fjellområda i Volda med erfarne downhill-syklistar. Her kan du vente deg nydeleg natur, spennande stiar, fantastisk stemming og mykje moro. Det kjem til å bli ein skikkeleg sykkelfest! Laurdagen vil ein ha ein downhillkonkuranse i løypa på Bratteberg. Her blir det konkurert i ulike klassar og på tid. Tryggleiken til deltakarane er viktig, og alle som skal sykle må nytte; hjelm, hanskar, kne- og leggbeskyttelse. Vi oppfordrar òg til bruk av alt tilgjengeleg utstyr, tilpassa terrenget ein køyrer i. Nakkestøtte, ryggskinner, brynje og briller er sterkt anbefalt.

Velkomen til ei fartsfylt oppleving i vakre omgjevnadar!

Under festivalen vil fleire i luftsportsmiljøet møtast. Det vil vere ein gjeng som samlast på avtalte plassar for å flyge saman og finne på sprell. Avhengig av vêr og føre vil ein sjå ann kor det egnar seg best å flyge, men blant anna Loen Skylift er svært aktuelt.

20190330_XClimb_TinaWilke_028.jpg
XClimb
XSpeed

XClimb

Fleire

Fleire

Fleire

På Xclimb kan du få med deg to sportar!


I samarbeid med SKK blir det taukonkurranse i Ørstahallen. Her må deltakarane ha balanse, styrke og vere smidige. I tau vil det vere mogleg å melde seg på i klassane junior (under 16 år), herre og dame. Me sjåast i Ørstahallen!

bottom of page