top of page

XFree   XStyle XCreek   XWave   XBike 
XSkate  XClimb 

marius_bøstrand_xfree_2013_1402.jpg
010422_XSTYLE_Silje-15.jpg

XFREE

XFree byr på heftig frikjøring og uforglemmelig hype!

Endelig er det spikra at suksessen Xfree blir en del av programmet for X2 festivalen 2023!

XFree er ikke bare et arrangement for utøverne, men også et show for publikum. Det blir frikjøring, der deltakerne dramatisk kjemper om å kjøre raskest og tøffest utfor bratte fjellheng og klipper. Alt dette foregår i de fantastiske, men beintøffe fjelltoppene i Sunnmørsalpene. Utøverne i frikjøringskonkurransen er dyktige på ski og snowboard, og for festivaldeltakere er dette en actionfylt opplevelse å få med seg. Dere kan forvente rå skikjøring, og nydelig stemning med DJ, grilling og legenden Magnar Musum som speaker og showman. Det er bare å glede seg! 

XSTYLE

XStyle inviterar til svevande triks og stemning i bakken, ein deltakar favoritt gjennom fleire år. Velkomen til Bondalseidet og Ørsta skisenter til XStyle, ein konkurranse i hopp på snø. Her får du sjå ski- og snøbrettkøyrarar førsøke og utføre triks i lufta etter beste emne. XStyle har ord på seg for å være ein lågterskel konkuran- se med leik og morro framfor mange coorks og utallige rotasjoner i fokus. Med eigne dommarar plassert i bakken, vil det kårast ein ultimat vinnar. Dommarane legg ikkje berre vekt på kvaliteten på triksa - her gjeld det å vere leiken, kreativ og å vise seg skikkeleg fram. Dette er rett og slett den beste oppskrifta på eit forrykande show for tilsko- darane. XStyle er definitivt konkurransen du må få med deg i år!

XCREEK

XCreek kan kallast for utforkonkurransen i elvepadling, der målet er å kome seg gjennom ei utfordrande løype på kortast mogeleg tid. Vegen til målinja er full av fossar, bølgjer og bratte parti. Er du god nok til å kome deg til mål utan velt? Som tilskodar er dette ein fartsfylt og moro- sam konkurranse å sjå på - og du får den beste utsikta langs løypa. Vi rår deg til å kome og observere utøverane i XCreek herje med elva. Fleire av Noregs beste elvepadlara og nokre av dei er i verdstoppen også brukar å ta turen til X2 denne helga. Dette er utan tvil ein publikumsfavoritt, verdt kjøre- eller rusleturen til det aktuelle vassdra- get.

220402_XCREEK_Mads Bjørge Ankarstrand_06482_FullRes.jpg
marius_bøstrand_xwave_2013_0113_edited.j

XWAVE

Opplev ei heilt unik stemning med sandstrand, bølgjer og saltvatn – ta med deg surfebrettet, og bli med på eventyret. XWave er ein del av Norgescupen 2022. Stad for surfinga vert fastsett utifrå vêret, men mog- lege strender er Flø og Ervik – begge berre ein kort køyretur frå Volda. XWave er også ei fin oppleving for publikum so vel som utøverar, då det er lett å fylgje med på konkurransen frå land. XWave er ope for alle surfarar, og det er to klassar: Herre shortboard (18+) og kvinne shortboard (18+). Junior-klasse vert etablert dersom fleire enn tre melder seg på. Påmeldingskontigenten er 200,–, og dei som melder seg på vil få ein «Final Call» på SMS tre dagar i forkant – då bestemmer vi stad og tid.

XBIKE

Vi opnar sykkelsesongen saman. XBike er for alle som likar fart og spenning på to eller fleire hjul! På XBike får du mogleg- heit til å sykle rundt fjellområda i Volda med erfarne downhill-syklistar. Her kan du vente deg nydeleg natur, spennande stiar, fantastisk stemming og mykje moro. Det kjem til å bli ein skikkeleg sykkelfest! Laurdagen vil ein ha ein downhillkonkuranse i løypa på Bratteberg. Her blir det konkurert i ulike klassar og på tid. Tryggleiken til deltakarane er viktig, og alle som skal sykle må nytte; hjelm, hanskar, kne- og leggbeskyttelse. Vi oppfordrar òg til bruk av alt tilgjengeleg utstyr, tilpassa terrenget ein køyrer i. Nakkestøtte, ryggskinner, brynje og briller er sterkt anbefalt.

1045CC1B-FCC9-44CB-8E84-48D4571B302E_1_201_a.jpeg

XSKATE

XSkate går av stabelen i Møre Skatehall i Ørsta. Det vil være session/konkuranse i både ramp og street/park. Klasser og format er litt avhening av påmelding, men tradisjon tru så brukar det å være bra trøkk og ein blanding av lokaloppgjør og gjestande skatere.


Ope for kvinner og menn i seniorklasse, samt juniorklasse. Om du er mellom 10 og 18 år må du ha ein ansvarsfråskriving frå føresatt. Ope for publikum !

20190330_XClimb_TinaWilke_028.jpg
20211804_XBike_MadsAnkarstrand_014_SoMe_

XBOARD

Xboard eller downhill longboardkonkuransa vår har god og lang tradisjon for å blokere trafikken i Volda sentrum 1 vårdag i året. Løypa er godt innkjørt og går gjennom Volda sentrums bratte gater. 

 

Som tilskoder på XBoard får ein stå tett inntil vegen å observere utøverane. Med ein enorm fart set dei utfor bakkane. Konkurrasnsen baserast på “Race to Qualify” for å dele opp i ulike heats. Det blir kun éi klasse i sjølve konkuranssen, og det er påkrevd med hjelm, hanskar og skinndress.

020422_XSKATE_Silje-15.jpg

XCLIMB

På Xclimb kan du få med deg to sportar!


I samarbeid med SKK blir det taukonkurranse i Ørstahallen. Her må deltakarane ha balanse, styrke og vere smidige. I tau vil det vere mogleg å melde seg på i klassane junior (under 16 år), herre og dame. Me sjåast i Ørstahallen!

bottom of page