top of page

Festivalen vokser mer enn noen gang: – Trenger flere sponsorer

Updated: Apr 17, 2023


ASTRID OG GJENGEN: Til høyre står Astrid Kippersund sammen med frivilligansvarlig Vilde Marlene Kristiansen og oppriggansvarlig Arve Humberset. Foto: Privat


Astrid (28) har fått en spennende ny jobb ved siden av arbeidet som sykepleier i hjembygda.


– Jeg har reist en del rundt i verden, men den atmosfæren jeg får på X2 er helt unik, sier den sprudlende voldingen Astrid Kippersund.

Hun har akkurat blitt sponsoransvarlig for ekstremsportfestivalen X2, som arrangeres 20–22. april i hjembygda hennes Volda.

Til vanlig jobber hun i Volda som sykepleier i hjemmesykepleien. Men i år har hun tatt på seg et ekstra verv.


UT PÅ TUR: Astrid elsker den Sunnmørske naturen. Foto: Privat

Astrid sin oppgave er nå å få enda flere sponsorer til å bli med på den festen X2-festivalen er. Hun er ikke tvil om at festivalen er en fin mulighet for bedrifter.

– Då synliggjer dei lokalt samfunnsansvar og engasjement, i tillegg til å bidra til at ein faktisk kan arrangere noko så bra som X2-festivalen i «lille» Volda.

Hun poengterer at noe av det mest innbringende er alt som produseres under festivalen. – Mange av sponsorane vel også å bruke innhald som blir laga under festivalen til eige bruk i etterkant. Vi har eit råsterkt medieteam som lagar fantastisk innhald, sier hun.Flere øker støtten

– Vi har aldri solgt så mange billetter som vi har nå, en måned før festivalen braker løs. Hvis det fortsetter i samme tempo, kan vi selge ut, sier festivalsjef Mathias Vasbotn Remmereit.

Dette er også en av grunnene til at flere aktører nå velger å øke støtten til festivalen.

Blant annet Sparebank1 Søre Sunnmøre valgte å øke støtten til festivalen de har støttet siden starten i 2006.


SIGNERER: Festivalsjefen Mathias Vasbotn Remmereit så banksjef Arne Lothe skrive under på samarbeidsavtalen. Foto: Maïlee Michalon

– Vi er veldig stolte over å kunne fornye avtalen med generalsponsoren vår, og det at vi i år øker avtalen gjør at vi kan fortsette å utvikle festivalen selv om man merker at det er økte kostnader, sa festivalsjef Mathias da avtalen ble signert for noen måneder siden.


Det samme har nå studentsamskipnaden i Volda gjort da de også valgte å øke støtten til festivalen for en ukes tid siden.

– Vi ser på X2-festivalen som en veldig viktig sak for bygda og for hele Volda samfunnet. Det er en «happening» som gjør det attraktivt å være student i Volda. Det er mange studenter som er frivillige, møter opp på arrangementene og vår hovedprioritet er velferden til studentene, sa Rune Aasen, assisterende direktør i Studentskipnadden, da partene møttes. Derfor ønsker han og Studentskipnadden være med å støtte, og blir med det en viktig støttespiller for festivalen.


Glad sponsorsjef

Med jobb som sykepleier og den nye jobben som sponsorsjef for X2- festivalen ligger det an til å bli en travel tid fremover for Astrid Kippersund. – Nå er det bare å brette opp ermene og glede seg til alt det som skal skje under årets festival, sier hun spent. Hun er svært fornøyd med at flere nå velger øke støtten. – Det er så bra at folk ser verdien av å være med å støtte X2-festivalen. Nå håper jeg vi kan få til enda flere flotte samarbeid. Sammen setter vi Volda og Sunnmøre på kartet. Med internasjonale artister på scenen, og de råeste ekstremsportsutøvere ute i vakre sunnmørske omgivelser, mener sponsorsjef Astrid at det kun er en plass å være helgen 20-22. april. – På X2-festivalen i Volda. Med base i Sparebank1-hallen. Festivalen har aldri vært større enn nå, sier Astrid.

117 views0 comments

Comments


bottom of page