top of page

Grunnet verforholda er vi dessverre nødt til å avlyse årets XTelemark-arrangement.
Vi beklager verkeleg dette.

I flere år har det vært stille fra telemarkerne men i år er vi endelig tilbake med XTelemark konkurranse! Vi håper på at telemarkentusiaster fra land og strand kan samles for å dele sin lidenskap for sporten, teste ferdigheter og dele erfaringer.

Publikum er selvfølgelig også hjertelig velkomne for å heie fra sidelinja.

 

Lokasjon vil bli vurdert ut fra snøforhold og blir annonsert når det nærmer seg, men blir antagelig utenfor preparert løype. 

 

Hvem kan delta? 

ÅpenT for både erfarne utøvere og nybegynnere. Inndeling av klasser kommer an på påmelding av deltakere. Eks, en advanced kasse, nybegynner, evt fjellskiklasse osv. 

Konkurranseformat: Løypa vil være variert for at deltakerne skal vise skiferdigheter og dristighet. Det vil være parti der en går med feller, ski på sekk og evt porter og hopp.

 

Deltakerne vil få en nøye gjennomgang av løypa ved start. Det stilles ikke krav til at svinger skal utføres i telemarkstil i fjelltelemarksrenn. Deltakerne blir vurdert på tid. 

Krav til utstyr: Deltakere må ha skredutstyr( S/M, søkestang og spade), hjelm, feller og sekk på minst 3 kg med mat og ekstra klær. I tillegg er det et krav at du stiller i telemark utstyr/ fjellski. Free the heel!

bottom of page