top of page
Search

X2 Festivalen med opp mot seks tusen besøkende – Dette finnes ingen andre steder

I knappe tre dager har Volda blitt transformert til et pulserende sentrum for sport, musikk, foredrag – og ikke minst stemning i verdensklasse.


Lemaitre på scenen fredag kveld. Foto: Fredrik Hovdevik


X2 Festivalen 2024 har vært en opplevelse uten sidestykke – om det er snakk om tilreisende, lokalbefolkning, eller studenter har hver eneste festivaldeltaker fått med seg i bagasjen skryteretten å si «Jeg var faktisk på X2 2024». Og festivaldeltakere var det slett ikke få av, årets festival kan skilte med opp mot 6000 besøkende fra torsdag til lørdag.

 

 – Det er en helt unik festival, et unikt publikum og det vi skaper sammen her i Volda, finnes ingen andre steder, sier festivalsjef Mathias Vasbotn Remmereit.

 


Klubbscenen på X2 2024. Foto: Maïlee Michalon

 

XBike

Fra toppen av Volda skisenter gikk det fort lørdag formiddag, da årets XBike satte utfor. I år fikk de nærmere 40 deltakerne bryne seg på varianten Chinese Downhill, og det var Ivo Baulik som på sitt aller første X2 tok hjem førsteplassen i senior-klassen.


XBike 2024. Foto: Ramon Garcia


XWave

Et lite døgn tidligere, og noen mil lenger sør, gikk XWave av stabelen i Ervika. Med ekte vestlandsvær og hvite bølgetopper var det duket for surfekonkurranse. Deltakerne leverte på høyt nivå, og det ble tett kamp å pallplassene.XWave 2024 i Ervika. Foto: Maren Tvedt

 

Kristin Harila

På fredag fortalte fjellklatrer, eventyrer og rekordsetter, Kristin Harila, om sine utrolige ekspedisjoner til en fullsatt klubb-scene i Sparebank1-hallen. Åpent og ærlig berettet hun om både toppturene og nedturene, fra visumproblemer til mediedekning. Publikum var synlig berørt av de sterke historiene.


Over 600 møtte opp for å lytte til Kristin Harila. Foto: Jenny Jarandsen og Kevin Breuer


Lemaitre

Noen timer senere var det duket for at årets headliner skulle innta hovedscenen og forventningen i rommet var til å ta og føle på. Stjerneduoen Lemaitre spilte for første gang Norge i 2024, og litt over midnatt var det endelig klart for konsert.

 

Med heftige rytmer, lekne beats og en spandabel blåserrekke ble det en ordentlig festkveld – og bandet leverte både megahits til skamløs allsang, og låter som fikk dansegulvet til å koke. Når deres største låt «Closer» avsluttet showet var Sparebank1-hallen fylt av ekstase.


Lemaitre på X2 2024. Foto: Kevin Breuer og Matthias Wendling

 

Lørdag

Festivalens siste dag ble ikke mindre eventfull, med både XBike, XClimb, XCreek og XSkate på dagtid. Lørdagen glimtet til med fullt opplegg i både fjell, elv og hall.Lørdagssportene, foto av Janka Niepolova, Neddie Clews, Patrick Dongo, Maja Løvaas, Robert Samuel og Ramon Garcia


Festivalscena var i fyr og flamme - bokstavelig talt. Både Autonomie og Yaeger sørget for moshpit ved klubbscenen, og på den største scenen fanget Colombianske Balthvs publikum med sine psykedeliske funk-rytmer.


Nest til sist var det duket for det mystiske konseptet Tacobitch, som med et sprøstekt lydbilde og en fantastisk blanding av musikk, scenekunst og performance gjorde festivalens siste kveld en kveld som kommer til å bli husket lenge.


Det kokte i hallen under Tacobitch-konserten. Foto: Janka Niepelova, Trym Ledal og Tare Reklev Øverbø


Vi ses om et år!

45 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page