top of page

Liste type: prøv dette på ski

Skrevet av Helene Semb. Foto: Marius Bøstrand Sunnmørsalpene er kanskje noe av det vakreste som finnes på denne planeten, og det er her

jeg har fått den mykeste pudderen og de fineste toppturene mine, men de spottene vil jeg

gjerne holde hemmelig en stund til. Derfor har jeg heller skrevet en liste over 7 ting jeg mener

du bør gjøre på ski ila livet (i tillegg til å være med på X2 da selvfølgelig ;)

Wiii så mye jeg gleder meg til en ekstremsportfestival i snødekte fjell på Sunnmøre!

  1. Hodlekveskogen: når snøen laver ned i Sogndal, er det bare å finne seg en urørt linje i Norges villeste skog og nyyyte! Og når du kommer ned til vegen så venter du på at Løssnøekspressen (veeet for et navn på en buss) kommer for å plukke deg opp, før du tar turen på nytt.

  2. Lær et triks: personlig foretrekker jeg et cleant triks som nosebutter, ovenfor hakket mer imponerende triple cork 1440. Nosebutter er enkel å lære, men ser overraskende steezy ut. Evt. lær deg en backflip fordi det ser også ganske heftig ut.

  3. S-svingen, Hemsedal: hvis du tar ski venstre for Reidarskaret i Hemsedalstrekket, så kommer du visstnok til et av de sjukeste stedene å stå heisbasert offpiste i landet. Personlig er dette det eneste stedet jeg ikke får lov til å stå på ski av foreldrene mine grunnet ekstrem skredfare. Om det skulle friste er det bare å kose seg, men vær forsiktig.

  4. Topptur: ingenting slår den befriende følelsen av å stå på toppen av et fjell. Å gå oppover for å gjøre seg fortjent til utforkjøringen (les: yte før nyte-prinsippet). På min personlige toppturliste har jeg spesielt to fjell jeg ønsker å gå, og det er Kirketaket, Isfjorden og Kongskrona, Sunndal. Så der fikk dere vite det.

  5. Ski før bad: noe av råeste med Norge er at du kan gå på topptur (helst bluebird for denne typen topptur) og se ned på fjorden, før du senere tar et bad i samme fjord <3vårski<3

  6. Alta, Utah: et av USA ́s beste anlegg, og det med dypest, tørrest og lettest pudder. Ta High traverse og kos deg med bratt offpiste. Pro tip: nah kan ikke dele alt, men ikke mist skien i Ball room.

  7. Krysse en vidde*: det er vel ingenting som gir mer indre ro enn å være omgitt av natur. Og dersom du krysser en vidde (evt bre for den saks skyld) så er du omgitt av natur over en lengre periode, og etter mine beregninger skal du da oppleve en sterkere indre ro over lengre tid. Så ta deg langt inn i naturen, med en god venn, kjenn på naturens stillhet og gjør noe jeg vil anta gir en god dose mestringsfølelse (aka beste følelsen) *jeg har ikke krysset noe enda, men jeg har vært omgitt av natur, dessuten skal jeg krysse noe snart altså.

118 views0 comments

Comentarios


bottom of page