top of page

En av norges største internasjonale suksesser kommer til Volda


STAGEDIVING: Frontvokalisten i rockebandet The Good The Bad and The Zugly kastet seg ut i publikum da de spilte under festivalen i 2023. Hvem blir neste til å stagedive? Foto: Ole Onstad

Hva har Norge, Sverige og Colombia til felles? De har alle artister og band som skal spille under X2 Festivalen 2024.


– Nå gleder vi oss til å vise fram alt vi har jobbet med siden sist, sier festivalsjef Mathias Vasbotn Remmereit.


Det er nemlig ikke lenge igjen til X2 Festivalen er tilbake i Volda. 11. april - 13. april blir bygda fylt med ekstreme sporter på dagtid og ekstreme festligheter på kveldstid.

Festivalsjefen er stolt av å kunne presentere store navn som skal spille i Sparebank 1-hallen.Først trekker Remmereit fram Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund som sammen utgjør elektronikaduoen Lemaitre. En gruppe som lenge har hatt base i Los Angeles.– Lemaitre har spilt rundt i hele verden. På de største festivalene som Coachella, Lollapalooza og Reading-festivalen. Nå kommer de til Volda. Det klinger godt det, sier han.STORE GUTTER: Ulrik Denizou Lund (til venstre) og Ketil Jansen i gruppa Lemaitre gleder seg til å komme til Volda. Foto: Leo Kramer

Deres største låt «Closer» har blitt spilt over 122 millioner ganger på Spotify.


Gutta tar med seg fullt band til Volda med blant annet gitarist og NRK-profil Markus Neby i spissen, og en full blåserekke.


Svenske stjerneskudd på besøk

Men det er ikke bare den norske duoen som skal spille for tusenvis av publikummere i Sparebank 1-hallen i Volda.


I år kommer det også artister og band fra det store utland.


– Lemaitre er en ting, men tradisjon tro det er mange flere godbiter i vente. Kanskje du ikke har hørt om alle før, men tradisjon tro prøver vi lage nye spennende favoritter, sier Remmereit.


Fra Sverige kommer to store artister i Augustine og Yaeger til festivalen.


SVENSKE STJERNER: Til venstre ser du artisten Yaeger, kjent for sitt karakteristiske utrykk. Til høyre nyter Augustine litt solskinn. – Vi krysser fingrene for bra vær under årets festival, sier festivalsjef Remmereit. Foto: Pressefoto

Augustine er en 27 år gammel gutt som med sitt debutalbum 'Weeks Above The Earth' mottok to svenske Grammy-nominasjoner.


– Musikken er en miks av dansbare 70-talls melodier og indiepop. Billboard og Rolling Stone er to magasiner som har skrytt han opp i skyene, forklarer Remmereit.


Når det gjelder det svenske pop-fenomenet Yaeger, eller Hanna Jäger som hun egentlig heter, har hun i løpet av fjoråret blitt en av de mest spilte artistene på svensk radio. Musikken hennes er veldig dansbar i følge festivalsjefen.


– Jeg tror begge to kommer til å bli godt likt av publikumet vårt, sier han om de populære svenske artistene. 

Andre artister og band som skal spille under festivalen er en svært spennende gjeng som heter Tacobitch.


De utfordrer med alternative rytmer, elektronisk musikk og teatralske fremføringer.


Autonomie stiller med trash-metal fra Stavanger, Tyr, tidligere Wonder the boy, kommer med sine svært populære rap-låter og helt fra Colombia kommer gruppa Balthvs.MANGE TUSEN: Dette bildet er fra fjoråret. Her spilte Nico & Vinz i Sparebank1-hallen. Foto: Mats Hustad.

– Det er ganske spesielt at Balthvs kommer. Det er første gang de kommer til Europa, sier Remmereit.


Bandet beskriver han som et psykedelisk funk band som spiller veldig energiske konserter.


– Jeg har et tips, og det er å sjekke ut den gjengen her via Spotify-lista til X2. De er helt råe og kommer til å gi noe helt unikt til festivalen, sier han.X2 Festivalen er kjent for å være tidlig ute med å presentere nye spennende artister. Fieh, Kamelen, Arif, Honningbarna og mange flere spilte alle under festivalen tidlig i sine karrierer.Nå er årets program klart.


Hvem blir årets store snakkis? – Det gjenstår å se. Folk må finne sin favoritt. Her er det mye å velge i, sier festivalsjefen med et lurt smil.

264 views0 comments

Comments


bottom of page